Levrek Üretiminde İşler Zorlaşıyor
Levrek üretiminde, Avrupa ile rekabet zorlaşıyor...
Çipura ve levrek üreten balık çiftliklerinin deniz kıyısından 1.100 metre açıkta bulunmasını öngören düzenleme balıkçıları zor durumda bıraktı. Konunun uzmanları, çiftliklerin kuruluşunda kıyıdan uzaklığın değil Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi akıntı ve derinliğin esas alınmasını istiyor.
Türkiye, kültür balıkçılığı için uygun kıyılara sahip olmasına rağmen bu potansiyelini kullanamıyor. Sektör temsilcileri, çipura ve levrek için getirilen kıyıdan 1.100 metre açıkta ve 30 metre derinlikte üretim yapma şartının Avrupa Birliği ile rekabette kendilerini zor durumda bıraktığını ifade ediyor. Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin su ürünleri fakültesi dekanları da, söz konusu şartların denizlerin korunması için gerekli olmadığını belirterek, düzenlemenin esnetilmesini istiyor.