Burgan Bank Nasıl Bir Banka?

Türkiye’de faaliyet gösteren 49 banka içerisinde, bireysel müşterilere hizmet veren ve her gün TV’de reklamlarını gördüğümüz bankalara kıyasla daha küçük ölçekli bankalar da mevcut. Bunlardan biri de Burgan Bank...


Burgan Bank, Yunanistan merkezli EFG Eurobank ve Tekfen Holding ortaklığı Eurobank Tekfen‘in yeni adı. Kuveyt merkezli Burgan Bank Grubu, Eurobank ve Tekfen Holding’e ait olan hisseleri 21 Aralık 2012 tarihinde satın alarak yüzde 99.26 payla ana hissedar olduktan sonra, bankanın adını Burgan Bank olarak değiştirdi.

Burgan Bank Grubu, Cezayir (Gulf Bank Algeria), Irak (Bank of Baghdad), Ürdün (Jordan Kuwait Bank) ve Tunus (Tunis International Bank) gibi ülkelerde devam eden faaliyetleriyle Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde, bankacılık alanında lider konumda. Ağrılıklı olarak kurumsal bankacılığa ve finansal kuruluşlara odaklı hizmet sunan banka aynı zamanda büyüme sürecinde olan özel ve perakende bankacılık müşteri portföyüne de sahip.

Burgan Bank Türkiye’nin Burgan Leasing, Burgan Yatırım ve Burgan Portföy adlı üç iştiraki bulunuyor. Kurumsal, ticari, KOBİ müşterileri’nin yanı sıra,  perakende müşterilerine yönelik bankacılık ürünleri ile de hizmet veriyor.

Bonus lisanslı kredi kartı kullanan bankalar arasında yer alan Burgan Bank müşterilerine Burgan Bonus, Burgan Bonus Plus, Burgan Bonus Premium, Burgan Bonus Platinum gibi seçenekler sunuyor. Kart ücretleri sırasıyla 45 TL, 50 TL, 60 TL, 65 TL olarak belirlenmiş.

Müşterilerine aynı zamanda ihtiyaç kredisi, konut kredisi, otomobil kredisi gibi bireysel kredi alternatifleri sunan Burgan Bank internet şubesine sahip olmasına rağmen, kredi ürünlerini internet üzerinden başvuru alacak şekilde düzenlemelere henüz başvurmamış. Burgan Bank İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye’nin muhtelif illerinde 60 şubeye sahip.

Ürün yelpazesi açısından geleneksel bankacılık ürünleri (mevduat, yatırım fonu, tahvil, bono, hisse senedi) dışında bir alternatif henüz sunmuyor. Hesap işletim ücreti aylık 5 TL, internet şubesi üzerinden para transferinde ücret alınmıyor.

Burgan Bank, kredi kartı hariç bireysel bankacılık ürün alternatifleri için gidilebilecek bir banka olmaktan oldukça uzak.
Share this article :
 
 
Cool Media Electronics : Radio Mood | CooL Dergi | Kolay Moda
Copyright © 2012. CooL Blog - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger