1. Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması Ne Zaman Yapılacak?


Şimdi İstanbul zamanı, İstanbul için bir fotoğraf da sen çek...


Sahip olduğu tarihsel ve doğal güzellikleri ile şarkılara, şiirlere ve filmlere konu olan  dünyanın en büyük megapollerinden İstanbul’un, artık her yıl farklı bir konuyla yapılacak bir fotoğraf yarışması var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) ile birlikte teması “İstanbul” olan ulusal fotoğraf yarışması düzenliyor. Yarışmanın bu yılki konusu: “Dört mevsim İstanbul”

Yılın dört mevsiminde çekilmiş  fotoğraflardan oluşacak seçkiler ile bir anlamda tarihe not düşülecek. “Dört Mevsim İstanbul” konulu yarışma, hem İstanbul’un güzelliğini mevsimler üzerinden bir kez daha gözler önüne serecek hem de İstanbul’un görsel belleğini oluşturmak adına büyük bir boşluğu doldurulacak.

1. Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması ile Türkiye’de bir ilke de imza atılacak; bir fotoğraf yarışmasında en büyük para ödülü dağıtılacak. Yarışma kapsamında katılımcılara, yaklaşık 100 bin TL. toplam ödül verilecek. Prestiji ve ödülleri ile İstanbul ve fotoğraf tutkunlarını şimdiden heyecanlandıran “Dört Mevsim İstanbul” konulu yarışma için son katılım tarihi 15 Kasım 2013.


YARIŞMANIN KATEGORİLERİ

İstanbul’un kendine özgü “kent kimliği”ni ortaya koyan ve dört mevsimini (kış, ilkbahar, yaz, sonbahar) anlatan fotoğraflar, her mevsim için 4 ayrı kategoride değerlendirilecek.

Kış kategorisinde; İstanbul’un kış aylarını kadrajlayan fotoğraflar,

İlkbahar kategorisinde; İstanbul’un ilkbahar hallerini anlatan fotoğraflar,

Yaz kategorisinde; İstanbul’da yaz aylarını betimleyen fotoğraflar,

Sonbahar kategorisinde; İstanbul’da sonbaharın esintilerini içeren fotoğraflar,

Ödüller ile yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşacak sergi, büyük bir törenle ve İstanbul’a yakışır şekilde 2013 yılı Aralık ayında organize edilecek.
Share this article :
 
 
Cool Media Electronics : Radio Mood | CooL Dergi | Kolay Moda
Copyright © 2012. CooL Blog - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger