Milano’nun Çi Böreği : Panzerotti



Mutlaka Panzerotti Yiyin
İtalya’nın en zengin ve pahalı bölgesi kuzeyi, güneyi ise daha ucuz ve geliri düşük bölgesi. Bu açıdan Avrupa’da modanın başkenti de olan Milano için İtalya’nın zenginlik abidesi desek yeri. Üstelik; moda, tarih ve estetik de dahil olmak üzere her anlamda. Tabi bu giriş bölümünden güneyin kötü olduğu anlamı çıkmasın sakın. İtalya’nın her bölgesinin neden bu kadar turist çektiği ve turizm gelirinin neden bu denli yüksek olduğunu bir başka yazıda detaylı olarak anlatacağım.

Gelin şimdi Milano’nun merkezinde karnımızı doyuralım.
Milano’nun Merkezinde Ne Yenir? Milano’da Duomo Katedrali’ni ve Galeria Vittorio Emanuale II’yi gezmek gerekir. (bu da ayrı bir yazı konusu) bu gezileri gerçekleştirirken bol fotoğraf çekecek ve tüm detaylara uzun uzun vakit ayıracaksınız. Bu da sizi doğal olarak acıktıracak. İşte sırasıyla tavsiyelerim, umarım size de yardımcı olur.

 Panzerottici Luini

İlk tavsiyem Panzerotti. Ayak üstü yiyeceğiniz bu lezzetli yiyecek size bizim Eskişehir’in çi böreğini hatırlatacak. Ama burada bizim çi börekten farklı olarak hem kızartma hem fırınlanmış versiyonları bulacaksınız. İç malzeme olarak ise yine farklılıklar var. Yazının Devamı >>
Share this article :
 
 
Cool Media Electronics : Radio Mood | CooL Dergi | Kolay Moda
Copyright © 2012. CooL Blog - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger